Van 't Schip: Vanwege komst van Villa is iedereen nu op Melbourne City gefocust
"Voor andere jongens van Melbourne City is het genieten"

Van 't Schip: "Vanwege komst van Villa is iedereen nu op Melbourne City gefocust"

09-10-2014 13:40

Met David Villa in de selectie weet Melbourne City in ieder geval één ding zeker: de verwachtingen zijn een stuk hoger geworden. De Nederlandse trainer John van 't Schip weet dat. Hij trapt komend weekend met zijn club af voor een nieuw seizoen in de Australische A-League.

Sinds Melbourne City (vorig seizoen nog Melbourne Heart) eigendom is van Manchester City, zijn de ogen meer op de club gericht. Door de samenwerking wist het zich tijdelijk te verzekeren van de Spaanse huurling Villa, die begin 2015 weer terugkeert bij New York City FC, ook al een filiaal van de Engelsen.

"Vanwege de komst van David Villa is iedereen nu op Melbourne City gefocust", beseft Van 't Schip in gesprek met Voetbal International. "Het moge duidelijk zijn dat het verwachtingspatroon een stuk hoger ligt dan een jaar terug. De ambitie is ook om vanaf de eerste dag bovenin mee te draaien. Als gastspeler mogen we David maximaal tien duels opstellen."

"Tijdens de eerste gesprekken maakte hij een heel enthousiaste, gretige indruk", vervolgt de coach. "David heeft dan wel in de top van Spanje gespeeld, is wereldkampioen geworden, maar voor hem zijn New York en Melbourne heel nieuwe ervaringen. Voor andere jongens van Melbourne City is het genieten, de aanwezigheid van zo'n gearriveerde voetballer op het veld. En ook voor de Australische competitie is het een goede zaak. Maar het gaat te ver om te stellen dat Melbourne City ineens titelfavoriet is."