Blunder van Casillas leidt inktzwarte avond Spanjaarden in
Regerend Europees kampioen lijdt gevoelig verlies in Zilina

09-10-2014 22:34
7

Spanje heeft na twee wedstrijden in de EK-kwalificatiereeks al schade opgelopen. De ploeg van Vicente del Bosque verloor donderdag zeer verrassend van Slowakije: 2-1. De nederlaag werd ingeleid door een blunder van Iker Casillas.

De sluitpost van de Spanjaarden tastte in de eerste helft opzichtig mis bij een vrije trap van Juraj Kucka. Een houdbare bal raakte Casillas slechts half, waarna de bal door het midden van het doel de lijn passeerde. Lang leek het 1-0 te blijven, maar een doelpunt van Paco Alcacer, acht minuten voor tijd, leek de bezoekers nog een punt te bezorgen. Hij tikte een fraaie voorzet van Jordi Alba beheerst in het doel.

Een punt zouden de Slowaken evengoed gevierd hebben als een overwinning, maar het werd nog gekker. Een voorzet van rechts werd bij de tweede paal binnengekopt door oud-FC Twente-speler Miroslav Stoch. De kleine buitenspeler, tegenwoordig actief in het Midden-Oosten bij Al-Ain, zorgde met dat doelpunt voor totale euforie in Zilina.