Ibrahimovic zocht een uitweg bij Ajax: Ik belde Malmö en zei: 'Neem me terug!'
"Ik ben het levende bewijs dat je kunt slagen ondanks dat je anders bent dan anderen"

Ibrahimovic zocht een uitweg bij Ajax: "Ik belde Malmö en zei: 'Neem me terug!'"

10-10-2014 10:12
2

Zlatan Ibrahimovic doet in een nieuwe documentaire enkele opvallende uitspraken over zijn voetbalverleden. De boomlange aanvaller liet Zweden in 2001 achter zich en koos voor de stap naar Ajax. Makkelijk had de spits het niet toen hij eenmaal in Amsterdam aankwam.

"Ik voelde me slecht", vertaalt Ajaxshowtime.com uitlatingen van de Zweedse spits in de nieuwe documentaire over zijn voetballoopbaan, die is verschenen op de website van Kanal 5. "Ik was helemaal alleen en had alleen een grote televisie en een bed. Ik lag de hele week op bed en het ging niet goed op het veld. Ik belde Malmö en zei: 'Neem me terug!'. Ik wilde weer plezier hebben in het voetbal en ik zocht een uitweg", zegt Ibrahimovic over zijn eerste maanden in Amsterdam.

Ibrahimovic wist zich door de moeilijke tijd heen te slaan en voetbalde zich via Ajax naar de Europese top. De Zweedse spits speelde bij clubs als Juventus, Internazionale, FC Barcelona en AC Milan en is nu de absolute leider van de Franse grootmacht Paris Saint-Germain. "Zoals ik het heb gedaan, kan iedereen het. Ik ben het levende bewijs dat je kunt slagen ondanks dat je anders bent dan anderen. De kans is minimaal, maar het kan wel", aldus Ibrahimovic in de nieuwe documentaire.