Roemeense club kopieert Ajax: De beste jeugdopleiding ter wereld
Ogararu wil kennis gebruiken bij Club

Roemeense club kopieert Ajax: "De beste jeugdopleiding ter wereld"

10-10-2014 20:22

George Ogararu heeft grootse plannen met FC Universitatea Cluj. De voormalig rechtsback van Ajax is tegenwoordig hoofdtrainer van de Roemeense topclub en wil in Roemenië een soort 'mini-Ajax' creëren, bevestigt de oud-profvoetballer in gesprek met Stiridesport.

De pas 34-jarige Ogararu stond tussen 2006 en 2010 onder contract bij Ajax en genoot ook naast het veld met volle teugen in Amsterdam, waar hij nu van hoopt te profiteren. Met name op het gebied van de jeugdopleiding wil Ogararu de Amsterdammers kopieren. "Daar streef ik naar, maar we moeten wel realistisch zijn. Ajax heeft de beste jeugdopleiding ter wereld. De jeugdopleiding van Ajax vormde het voorbeeld voor de jeugdopleiding van FC Barcelona. Iedereen weet wat voor goede invloed Johan Cruijff heeft gehad op het Spaanse voetbal."

"Als er geen geld is voor versterkingen, moet je zelf spelers opleiden", vervolgde Ogararu, die met Alfons Groenendijk en Danzell Gravenberch al twee 'Ajax-mensen' binnenhaalde. "Ik ben in Nederland in aanraking gekomen met een ander niveau van professionaliteit en dat heeft me veel geholpen. Dat probeer ik nu over te brengen op Cluj."