Chiellini brengt Italië bijna in de problemen met bijzondere hattrick
Azerbeidzjan nipt verslagen

Chiellini brengt Italië bijna in de problemen met bijzondere hattrick

10-10-2014 22:55

Giorgio Chiellini heeft de Italiaanse voetbalploeg vrijdag aan de tweede overwinning in de EK-kwalificatie geholpen. De verdediger van Juventus vertolkte tegen Azerbeidzjan een hoofdrol met drie doelpunten, waarvan één in eigen doel: 2-1.

Chiellini opende vlak voor rust de score in Stadio Renzo Barbera, uit een hoekschop van Andrea Pirlo. Een kwartier voor tijd passeerde de verdediger zijn eigen doelman Gianluigi Buffon, waardoor Azerbeidzjan verrassend een punt leek te pakken. Chiellini besliste zelf echter anders door in de 82e minuut opnieuw te scoren uit een hoekschop, dit keer wel weer in het goede doel.

Graziano Pellè, die dankzij zijn doelpunten voor Southampton weer in beeld is bij de nationale ploeg, bleef in Palermo de hele wedstrijd op de bank zitten. De ex-spits van Feyenoord wacht daardoor nog altijd op zijn debuut bij de Azzurri.

Kroatië en Noorwegen winnen ook
In dezelfde groep H won Kroatië in Sofia met 1-0 van Bulgarije, door een eigen doelpunt van Nikolay Bodurov in de 36e minuut. Noorwegen zegevierde met 3-0 in en tegen Malta. Mats Möller Daehli opende de score, waarna Joshua King er nog twee maakte.

Italië en Kroatië gaan nu aan kop met de volle score van zes punten uit twee wedstrijden, Noorwegen en Bulgarije hebben er drie.

Alle uitslagen groep H
Italië - Azerbeidzjan 2-1
Bulgarije - Kroatië 0-1
Malta - Noorwegen 0-3