Van Persie: Ik had alle recht, dus ik vond zijn reactie een beetje overtrokken
"Maar goed: hij wil graag scoren, dat willen we allemaal"

Van Persie: "Ik had alle recht, dus ik vond zijn reactie een beetje overtrokken"

10-10-2014 23:11
26

De opluchting was vrijdag groot bij Robin van Persie. Het Nederlands elftal keek voor eigen publiek tegen Kazachstan lang tegen een achterstand aan, maar wist de wedstrijd in het laatste half uur nog om te buigen (3-1).

"Een bizarre avond", noemde Van Persie het bij de NOS. "Uiteindelijk hebben we gewonnen met 3-1, een mooie uitslag. Het was lastig zat." Hoewel Oranje halverwege met 0-1 achterstond, maakte Van Persie zich geen zorgen.

"Het klinkt misschien gek, maar ook in de eerste helft speelden we heel goed. Eén hoekschop resulteerde echter in een voorsprong voor Kazachstan, daarna moesten wij er achteraan. Gelukkig viel na rust de 1-1, daarna de 2-1 en toen was het gespeeld. Het was moeizaam, maar ondanks de score zijn we ook in de tweede helft goed blijven voetballen."

Overtrokken
Het meest opmerkelijke moment van de wedstrijd was de reactie van Van Persie op commentaar van Klaas-Jan Huntelaar. De aanvoerder wilde daar na afloop niet te lang bij stilstaan. "Dat hoort er een beetje bij", relativeerde de Oranje-aanvoerder ogenschijnlijk rustig.

"Ik had in die positie volgens mij alle recht om te schieten, dus ik vond zijn reactie een beetje overtrokken. Maar goed: hij wil graag scoren, dat willen we allemaal. Dat gebeurt in het heetst van de strijd, is verder geen big issue. Of ik het kan hebben? Ik wel, hoor, ik kan best veel hebben", besloot Van Persie.