Wilmots waarschuwt Rode Duivels: De sfeer in Bosnië zal alleszins agressief zijn
Bondscoach rekent op moeilijke wedstrijd in Zenica

Wilmots waarschuwt Rode Duivels: "De sfeer in Bosnië zal alleszins agressief zijn"

11-10-2014 22:05

Na de eclatante 6-0 overwinning op Andorra wacht België maandag met Bosnië-Herzegovina een tegenstander van een heel ander kaliber. Bondscoach Marc Wilmots rekent op een moeilijk duel in het Oostblok.

Wilmots verwacht dat Bosnië maandag geen afwachtende rol zal aannemen. "Het zou me verbazen als de Bosniërs thuis voor één punt zouden gaan. In Wales hebben ze 4-4-2 gespeeld, maar we weten niet hoe ze tegen ons zullen aantreden. Vanavond zullen we de videobeelden van de Bosniërs analyseren. Tactisch moeten we op alle scenario's voorbereid zijn", zei Wilmots op de persconferentie.

De bondscoach hoopt in Zenica te kunnen beschikken over Eden Hazard, die de wedstrijd tegen Andorra vanwege een pijnlijke teen aan zich voorbij liet gaan. "We hebben een verdovende gel bij hem aangebracht. Af en toe had Eden nog wat pijn. Nu zullen we kijken of hij geen reactie ondervindt", aldus Wilmots.

De oefenmeester waarschuwt zijn ploeg niet alleen voor de spelers van Bosnië, maar wijst ook naar de tribune. "De sfeer in Bosnië zal alleszins agressief zijn."