Pellè mag dromen na stevige hint van bondscoach: Ik roep nooit iemand zomaar op
"Om jullie de elf namen al te geven, lijkt me overdreven. Pellè? Dat is een optie"

Pellè mag dromen na stevige hint van bondscoach: "Ik roep nooit iemand zomaar op"

12-10-2014 23:05

Graziano Pellè lijkt stevig rekening te mogen houden met zijn debuut in het shirt van Italië. Bondscoach Antonio Conte gaf in aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Malta van maandagavond een duidelijke hint.

De aanvaller van Southampton, die voor het eerst deel uitmaakt van de nationale voetbalselectie van Italië, bleef vrijdag tegen Azerbeidzjan negentig minuten op de bank. Conte kondigt voor de wedstrijd van maandag tegen Malta wijzigingen aan. "Het is drie dagen na Azerbeidzjan-thuis, dus er zullen tegen Malta wel wat wijzigingen zijn", citeert Voetbal International de Italiaanse bondscoach.

Pellè lijkt te profiteren van het drukke speelschema van de Italianen. Bovendien steekt zijn concurrent Simone Zaza, de speler van Sassuolo vormde vrijdag met Ciro Immobile de voorhoede van Italië, niet in z'n beste vorm. "Om jullie de elf namen al te geven, lijkt me overdreven. Pellè? Dat is een optie. Ik roep nooit iemand zomaar op, alleen om hem te belonen voor de goede prestaties bij zijn club. Maar Ciro Immobile en Mattia Destro kunnen ook gaan spelen."