Dordt is opnieuw vindingrijk en hengelt spits met ruime Eredivisie-ervaring binnen
Akkoord afhankelijk van medische keuring

Dordt is opnieuw vindingrijk en hengelt spits met ruime Eredivisie-ervaring binnen

14-10-2014 07:30
7

FC Dordrecht slaagt er waarschijnlijk weer in om een ervaren kracht buiten de transferperiode om aan de club te binden. De huidige nummer zeventien van de Eredivisie heeft een akkoord bereikt met Krisztián Nemeth, die een contract kan ondertekenen indien hij de medische keuring zonder problemen weet door te komen, weet VoetbalPrimeur.

"Het klopt dat Nemeth woensdag in Nederland zal arriveren en dat hij een contract kan tekenen bij FC Dordrecht, dit onder voorbehoud van de medische keuring. Hij kiest nu bewust voor FC Dordrecht. Bij deze mooie club krijgt hij de mogelijkheid om zich zichzelf in de kijker te spelen en tevens het team te helpen aan doelpunten", aldus zaakwaarnemer Kevin Olivieira, die samen met Serkan Kulup werkzaam is voor SK-Fortitude Sportsmanagement, tegenover VoetbalPrimeur.

De Hongaars international leek op weg naar een avontuur buiten Nederland. "Wij hebben in de laatste transferperiode contractaanbiedingen ontvangen vanuit de hele wereld voor Nemeth, bijvoorbeeld vanuit New England en Vancouver uit de MLS, Odense BK en Viborg uit Denemarken, Betair Jeruzalem uit Israel en Smurq en Inter baku uit Azerbeizjan en FK TOSNO uit Rusland, echter is dat door verschillende redenen niet doorgaan."

De aanvaller (25) was de laatste twee seizoenen actief voor Roda JC. In 45 competitiewedstrijden was hij goed voor 10 doelpunten. In 2014 degradeerde hij met de Limburgse formatie naar de Jupiler League. Nemeth speelde in het verleden ook voor onder meer RKC Waalwijk, MTK Boedapest, Olympiakos Volos, Olympiakos Piraeus en AEK Athene. Hij stond tevens onder contract bij Liverpool, maar kwam bij de Engelse topclub niet aan spelen toe.