Voor heel veel trainers is het gewoon een voorbeeld hoe De Boer met teams werkt
Schreuder: "Ik wil absoluut de vijf jaar vol maken, want ik vind Twente een geweldige club"

"Voor heel veel trainers is het gewoon een voorbeeld hoe De Boer met teams werkt"

18-10-2014 14:31
1

Frank de Boer geldt als één van de voorbeelden van Alfred Schreuder. De trainer van FC Twente staat zaterdagavond tegenover de coach van Ajax, wanneer hij in de Eredivisie in Enschede de Amsterdammers ontvangt.

Schreuder spiegelt zich zo nu en dan aan de kampioenenmaker van Ajax. "Je wordt niet zomaar vier keer kampioen met Ajax. De eerste twee keer waren al knap, maar de derde en vierde keer nog veel knapper. Dat tekent, denk ik, trainer De Boer en de mens hoe hij is", is Schreuder in gesprek met de NOS lovend over De Boer.

De trainer ziet in zijn collega bij de Amsterdammers een voorbeeld voor velen in de Eredivisie. "Voor heel veel trainers is het gewoon een voorbeeld hoe hij met teams werkt. En daar kunnen wij alleen maar van leren. Ik denk dat hij een type is dat heel exact weet hoe hij wil spelen. Hij gaat recht op zijn doel af en iedereen moet mee. En zijn team is heel gedisciplineerd."

Schreuder is niet te trots om als beginnend trainer met meer ervaren coaches ervaringen uit te wisselen. "Je probeert van alle trainers wat te leren en ik kijk ook zeker naar hem. Ik wil ook zo worden en dat moet iedere trainer in zich hebben. Maar ik wil wel vooral mezelf blijven", zegt de 41-jarige Schreuder, die bij FC Twente een vijfjarig dienstverband ondertekende.

"Ik wil absoluut de vijf jaar vol maken, want ik vind Twente een geweldige club. Ik ben meegegroeid met de club en uiteindelijk hebben ze dat vertrouwen aan mij gegeven en dat wil ik terugbetalen", aldus Schreuder op de website van de NOS.