Donkerste moment Suarez: Had het gevoel dat ik mijn carrière geruïneerd had

Donkerste moment Suarez: "Had het gevoel dat ik mijn carrière geruïneerd had"

Gepubliceerd: maandag 20 oktober 2014 om 12:12ma 20-10-2014 om 12:12

Luis Suarez dacht dat zijn carrière ten einde was, toen hij voor lange tijd geschorst werd voor het bijten van Giorgio Chiellini. Het was de derde keer in vier jaar tijd en de voormalig Ajacied huilde tranen van opluchting toen zijn transfer naar FC Barcelon definitief werd.

Suarez beet Chiellini tijdens het WK in de schouder en dat leverde hem een schorsing van vier maanden op. Ondanks de uitsluiting kocht Barcelona de spits van Liverpool. In zijn donkerste momenten dacht Suarez dat deze droomtransfer er nooit van zou komen. "Ik had het gevoel dat ik mijn carrière geruïneerd had", zei hij tegen TV3.

"In het begin wilde ik niet dat iemand het wist. Ik sloot mezelf af met mijn familie, maar daarna reflecteerde ik wat ik had gedaan. Ik verontschuldigde me en voelde me bevrijd", vervolgde Suarez. "Toen waren de gesprekken met Barça al begonnen en toen Pere (Guardiola, zijn agent, red.) me belde om te zeggen dat het het rond was, begon ik te huilen vanwege de hele situatie en de steun die de club me bood."

"Ik voelde me blij vanwege de toewijding die de club me had laten zien. Maar ik was nog steeds bang dat de repercussies van het incident alles in het water zouden gooien. Ik wist dat dat kon gebeuren", aldus de voormalig speler van FC Groningen en Ajax. Komend weekend is zijn schorsing ten einde, waardoor Suarez kan debuteren in de Clásico tegen Real Madrid.

"Ik beeld mezelf niet in dat ik die wedstrijd speel, maar ik bereid me erop voor met mijn collega's", blikte Suarez vooruit. "Het zit niet in me om de coach te vragen of ik mag spelen. Ik aarzel om Luis Enrique te zeggen dat ik in Bernabéu wil spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws