Ricksen mag op audiëntie bij Blatter: Vergelijkbaar met president Poetin of Obama

Ricksen mag op audiëntie bij Blatter: "Vergelijkbaar met president Poetin of Obama"

Gepubliceerd: dinsdag 21 oktober 2014 om 08:07di 21-10-2014 om 08:07

Fernando Ricksen gaat woensdag op bezoek bij Sepp Blatter, de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. De door de spierziekte ALS getroffen ex-voetballer zal aan de preses een shirt en zijn boek Vechtlust overhandigen.

"Ik beschouw het als een grote eer. Dit is vergelijkbaar met een ontvangst door president Poetin of Obama", zegt Ricksen dinsdag in De Telegraaf. De Nederlander is hoogstpersoonlijk door Blatter uitgenodigd en wordt met alle egards ontvangen op het hoofdkantoor van de wereldvoetbalbond in Zürich, inclusief vlucht en vijfsterrenhotel.

Blatter wenste de voormalig voetballer van onder meer Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit St.-Petersburg toentertijd als één van de eersten via Twitter veel sterkte toen Ricksen bekend had gemaakt dat ALS bij hem was geconstateerd. Dat is inmiddels een jaar geleden.

Betere cijfers
Momenteel gaat het verrassend goed met Ricksen, met dank aan Russische medicijnen die in Nederland nog niet te verkrijgen zijn. "Het kost hem 2000 euro per maand en ze zijn niet officieel goedgekeurd", zegt Vincent de Vries, schrijver van het boek over Ricksen. "Fernando kan niet wachten op een wetenschappelijke goedkeuring. Dat duurt jaren en die tijd heeft hij niet."

"Hij heeft ook geen boodschap aan het feit dat het gebruik gevoelig ligt bij de stichting ALS. Hij is van 50 naar 99 procent longinhoud gegaan en heeft nu betere cijfers dan een gemiddeld gezond iemand", aldus De Vries.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws