'NAC Breda maakt weinig kans op krabbel van gedroomde kandidaat'
Interim-duo mogelijk langer aan roer: "Als zij het goed doen is dat voor ons een prima optie"

'NAC Breda maakt weinig kans op krabbel van gedroomde kandidaat'

21-10-2014 10:28
8

NAC Breda weet wie het hebben wil als de nieuwe trainer. Ruud Brood is de droomkandidaat om de opvolger van de recent ontslagen Nebojsa Gudelj te worden, maar de kans is groot dat het interim-duo Eric Hellemons en Rob Penders voorlopig aanblijft.

Brood is momenteel werkzaam bij NEC Nijmegen, dat koploper van de Jupiler League is. De voormalig trainer van Helmond Sport, Heracles Almelo, RKC Waalwijk en Roda JC Kerkrade is in de ogen van de financiers en algemeen directeur Justin Goetzee de ideale man om in Breda voor de groep te gaan staan. Brood is echter net begonnen in Nijmegen en heeft nog een contract tot het einde van het seizoen.

De kans is dan ook klein dat Brood NEC voor NAC verruilt. Het koppel Hellemons-Penders maakt meer kans, mits zij het goed doen. "Er is op dit moment nog niet met kandidaten gesproken", zegt technisch directeur Graeme Rutjes tegen Voetbal International. Het aanblijven van de huidige coaches is 'een zeer serieus scenario'. "Als zij het goed doen is dat voor ons op dit moment een prima optie."

Dat kan dus ook betekenen dat NAC op een later moment alsnog een tussenpaus óf een trainer voor de langere termijn aanstelt. Droomkandidaat Brood werkte in het verleden bij RKC al samen met directeur Goetzee. Maandag kwam NAC met een profielschets voor de oefenmeester, die moet passen bij de clubcultuur en de manier van voetballen en daarnaast ervaring moet hebben.