In het kort: Wotte stapt op, Real is Bale- en Ramos-loos, genieten van Del Piero

In het kort: Wotte stapt op, Real is Bale- en Ramos-loos, genieten van Del Piero

21-10-2014 17:01

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Wotte stapt op in Schotland
Mark Wotte stapt op bij de Schotse voetbalbond. Dat doet de 53-jarige oud-trainer van onder meer FC Utrecht niet vanwege tegenvallende prestaties, maar omdat zijn taak als prestatiemanager volbracht is. Dat hebben de Schotse FA en Wotte zelf laten weten op de website van de bond. Wotte werd in juni 2011 aangesteld bij de Schotse FA als directeur en prestatiemanager. Binnen die functie kreeg hij de hoogste Schotse jeugdteams en het nationale vrouwenelftal onder zijn hoede, met als doelstelling Schotland weer op de kaart te zetten als voetballand.

Dat lukte hem onder meer door goede prestaties van de jeugdteams, zowel bij de mannen als vrouwen, op EK's. Onder het bewind van Wotte openden onder meer zeven regionale voetbalscholen hun deuren. "Dat heeft de jeugdteams al kleine successen gebracht, gezien hun resultaten op de eindtoernooien", liet Wotte dinsdag weten.

Real Madrid mist Bale en Ramos
Real Madrid reist zonder twee belangrijke basisspelers af naar Engeland voor de ontmoeting met Liverpool in de Champions League. Verdediger Sergio Ramos en aanvaller Gareth Bale blijven geblesseerd achter in Madrid. Ramos kwakkelt met een onwillige kuitspier, Bale heeft last van een bilspier. Trainer Carlo Ancelotti kan woensdag wel weer beschikken over Karim Benzema en Raphael Varane, die afgelopen weekeinde nog ontbraken in het competitieduel met Levante (5-0). De Koninklijke leidt in groep B met zes punten uit twee wedstrijden. Liverpool staat derde met drie punten.

Wijnaldum mist Panathinaikos
PSV moet het donderdag in de Europa League tegen Panathinaikos nog altijd doen zonder Georginio Wijnaldum. De aanvoerder heeft een knieblessure en liet de dinsdagtraining nog schieten, nadat hij ook al afzegde voor Oranje en het duel met AZ miste. Mogelijk dat Memphis Depay (bovenbeen) weer in de selectie zit. Ook Stijn Schaars (knie) of Abel Tamata (voet) zou er weer bij kunnen zitten. Het trio trainde dinsdag volop mee, schrijft De Telegraaf.

Mertens kan verlengen
Napoli is tevreden over de ontwikkeling van Dries Mertens. De Belgische aanvaller is niet altijd basisspeler, maar toont zijn waarde voor de Italiaanse club. De voormalig PSV'er heeft al een eerste gesprek over verlenging van zijn contract, dat nu nog loopt tot medio 2018, achter de rug, meldt het Algemeen Dagblad

Levante trainerloos
De Spaanse voetbalclub Levante heeft coach José Mendilibar ontslagen. De 53-jarige trainer moet vanwege de slechte resultaten vertrekken. Levante staat voorlaatste in de Primera Division. Mendilibar had de ploeg maar acht wedstrijden onder zijn hoede. Hij is de tweede coach die deze week voortijdig moet vertrekken. FC Cordoba ontsloeg maandag Albert Ferrer, oud-trainer van Vitesse.

Mulder geniet van Del Piero
En opeens zit Hans Mulder met een grote vedette in één team. De middenvelder speelt bij het Indiase Delhi Dynamos samen met Alessandro Del Piero. "Alleen al voor Del Piero komen elke wedstrijd bijna duizend Italianen", zegt Mulder in het Brabants Dagblad. "Alessandro is een geweldige gozer. Hij doet normaal en probeert iedereen te helpen. Het maakt echt niet uit wie je bent."

Geen opvolger voor Vitesse-directeur
Peter Gansler krijgt geen opvolger bij Vitesse. De taken van de per 1 september vertrokken commercieel directeur worden anders ingevuld door de eredivisionist, weet De Gelderlander. Twee nieuwe managers gaan het werk van de Amerikaan overnemen. "We kiezen voor een ruimere managementstructuur, zodat die managers zich intensiever kunnen focussen op de verschillende afdelingen", zegt woordvoerder Wiebe Nelissen.

Arnhemmers naar Spanje
Nog meer Vitesse-nieuws, want de Arnhemmers maakten bekend dat zij in de winterstop op trainingskamp gaan naar het Spaanse Orihuela Costa, waar het twee jaar geleden ook verbleef. In januari van dit jaar ging Vitesse naar de Verenigde Arabische Emiraten, maar dat leverde een rel op rond de Israëliër Dan Mori, die het land niet in mocht. De data van de trip zijn nog niet bekend.

Aanstellingen scheidsrechters
Vrijdag 24 oktober:
ADO Den Haag - FC Dordrecht, 20.00 uur. Scheidsrechter: Liesveld.

Zaterdag 25 oktober:
Vitesse - NAC Breda, 18.30 uur. Scheidsrechter: Makkelie.
AZ - FC Groningen, 19.45 uur. Scheidsrechter: Van Boekel.
Heracles Almelo - Willem II, 19.45 uur. Scheidsrechter: Van de Graaf.
Ajax - Go Ahead Eagles, 20.45 uur. Scheidsrechter: Vink.

Zondag 26 oktober:
SC Cambuur - Feyenoord, 12.30 uur. Scheidsrechter: Braamhaar.
PEC Zwolle - sc Heerenveen, 14.30 uur. Scheidsrechter: Wiedemeijer.
FC Utrecht - PSV, 14.30 uur. Scheidsrechter: Nijhuis.
Excelsior - FC Twente, 16.45 uur. Scheidsrechter: Van Sichem.