'Creatief boekhouden' FC Twente is voorbij; club schrijft opnieuw miljoenenverlies

'Creatief boekhouden' FC Twente is voorbij; club schrijft opnieuw miljoenenverlies

Gepubliceerd: dinsdag 21 oktober 2014 om 17:21di 21-10-2014 om 17:21

FC Twente heeft het afgelopen seizoen afgesloten met een nettoverlies van 7,2 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 8,5 miljoen euro. De Enschedese club kreeg destijds een reprimande van de KNVB voor zogenaamd 'creatief boekhouden'. 

De club van voorzitter Joop Munsterman moest van de KNVB een nieuwe jaarrekening inleveren. Toekomstige tv-inkomsten waren namelijk naar voren gehaald, om het verlies kleiner te laten lijken. Dit zag de Nederlandse voetbalbond als 'creatief boekhouden' en dat werd niet toegestaan, meldt Tubantia. FC Twente presenteerde dinsdagmiddag tijdens een persconferentie de jaarcijfers, waarbij ook bekend werd gemaakt dat de club een boete van 45.000 euro heeft gekregen voor de overgang van Hakim Ziyech van sc Heerenveen. De KNVB had nog geen groen licht gegeven voor de transfer.

De Tukkers verwachten dit jaar wel weer een positief resultaat te boeken. ''We gaan dit jaar al toe naar een resultaat van 3,5 miljoen euro. Het jaar erop hebben we gewoon een resultaat zonder dat wij enige transfers nodig hebben'', zegt voorzitter Munsterman op de officiële website van de club. ''Er was inderdaad een liquiditeitsprobleem, maar dat is opgelost.'' FC Twente is door de KNVB ingedeeld in categorie 1, de zogenaamde gevarenzone. In het seizoen 2015/2016 zou Twente weer een sluitende begroting moeten hebben, die niet afhankelijk is van inkomsten uit transfers of Europees voetbal.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws