Van Rhijn betreurt Ajax-houding: Het was een balletje breed en kassa
Amsterdammers zijn kansloos op bezoek bij Barça

Van Rhijn betreurt Ajax-houding: "Het was een balletje breed en kassa"

21-10-2014 23:17
4

Ricardo van Rhijn baalde dinsdagavond dat Ajax niet wat meer lef had durven tonen in de Champions League-wedstrijd in en tegen Barcelona (3-1). Volgens de verdediger speelden de Amsterdammers een identieke eerste helft als een jaar geleden.

Destijds werd er met 4-0 verloren en ook toen had Ajax te veel ontzag. Voor rust was ditmaal een soortgelijk beeld zichtbaar. "We hadden de eerste helft geen schijn van kans", erkende Van Rhijn bij de NOS. Binnen zeven minuten stond Ajax al op achterstand via een scherpe aanval waarbij de ene ster Lionel Messi de andere vedette Neymar bediende: 1-0.

De Ajacied kon niet anders dan de klasse van Barça erkennen. "Die twee zijn natuurlijk hartstikke gevaarlijk als ze op je afkomen", aldus Van Rhijn. "Het was een balletje breed en kassa. De tweede helft ging het iets beter, maar het krachtsverschil was wel erg groot."