We speelden tegen één van de grote clubs van Europa, maar dat is Barça ook

"We speelden tegen één van de grote clubs van Europa, maar dat is Barça ook"

Gepubliceerd: woensdag 22 oktober 2014 om 00:10wo 22-10-2014 om 00:10

Andoni Zubizarreta is een tevreden man. De sportief directeur van FC Barcelona zag zijn ploeg dinsdag in de Champions League met 3-1 winnen van Ajax. Barça reist zodoende met een goed gevoel af naar Madrid, waar komend weekend de kraker tegen Real Madrid op het programma staat.

"We beginnen met een goed gevoel aan El Clásico. We vervullen onze taken en halen goede resultaten, zowel in de competitie als in Europa staan we er goed voor. We speelden tegen één van de grote clubs van Europa vanavond, maar dat zijn wij ook", aldus Zubizarreta na afloop van het Champions League-duel met Ajax. De sportief directeur wilde met betrekking tot Luis Suarez niet op de stoel van trainer Luis Enrique gaan zitten. De Uruguayaan is komend weekend voor het eerst speelgerechtigd namens Barça.

"Ik weet niet of Suarez start, dat moet je aan de trainer vragen. Hij neemt die beslissing. Ik ben meer bezig met de wedstrijd en de voorbereidingen in het geheel, meer dan met één speler. Ons spelconcept draait altijd om het collectief. We genieten van de prestaties van jongens als Neymar. We hebben de invloed van Andrès Iniesta tegen Ajax kunnen zien, hij biedt ons veel creativiteit en is inventief. De jonge spelers hebben het ook goed gedaan", aldus Zubizarreta, die met name de teamprestatie van Barça roemde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws