Rutten voorzichtig in aanloop naar heet avondje: We kunnen wel winnen

Rutten voorzichtig in aanloop naar heet avondje: "We kunnen wel winnen"

Feyenoord speelt donderdagavond tegen HNK Rijeka. Feyenoord-trainer Fred Rutten verwacht een moeilijke avond in Kroatië. Tijdens het duel in de Europa League is de kans groot dat Rutten een beroep moet doen op Matthew Steenvoorden, die zo voor zijn debuut als basisspeler staat.

Rutten rekent op een heet avondje in Kroatië. "HNK Rijeka wordt hier volgens mij een beetje onderschat. In dat elftal loopt een heel aardige spits, een jongen die ook in de nationale ploeg van Kroatië staat", zegt de Feyenoord-trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad over HNK Rijeka-spits Andrej Kramaric.

"Ze spelen heel compact, het zal heel moeilijk zijn om er door te komen. Maar we kunnen wel winnen, dat zal ook het uitgangspunt zijn", aldus Rutten over het Europa League-duel.

Bij het duel in Kroatië maakt Steenvoorden mogelijk zijn debuut als basisspeler. Rutten kan niet beschikken over Sven van Beek (bovenbeenblessure) en Joris Mathijsen (liesblessure), terwijl Khalid Boulahrouz fysiek gezien nog niet klaar is voor een rol als basisspeler. Terence Kongolo en Steenvoorden zijn de enige centrale verdedigers in de selectie van Rutten. De 21-jarige Steenvoorden maakte afgelopen weekend zijn debuut, hij kwam als invaller binnen de lijnen tegen Heracles Almelo.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s