Overdreven dat ik altijd bij de Burger King zit, ik ga liever naar McDonald's
"Ik kom nooit bij de Burger King, echt niet"

"Overdreven dat ik altijd bij de Burger King zit, ik ga liever naar McDonald's"

22-10-2014 12:01
5

Jhon van Beukering had het niet altijd gemakkelijk in de Nederlandse stadions. De voormalige spits van onder meer Vitesse, De Graafschap, NEC en Feyenoord werd door zijn stevige postuur regelmatig in één adem genoemd met fastfoodketen Burger King.

In het stadion van NAC Breda hing zelfs ooit een spandoek met de tekst 'Jhonny van de Burger King'. De ex-prof heeft echter geen idee hoe dat beeld is ontstaan. "Ik kom nooit bij de Burger King, echt niet. Die heb je niet eens veel Arnhem", vertelt hij aan Voetbal International. "Dat beeld dat ik altijd bij de Burger King zit, wordt zwaar overdreven. Ik ga liever naar McDonald's."

Met een zak chips in de hand en fles cola voor zich, plaatst Van Beukering vraagtekens bij zijn imago van iets te stevige spits. "Ik weet niet waar dat beeld vandaan komt. Maar eerlijk, het boeit me ook niet. Ik heb altijd keihard gewerkt als prof", beweert de huidige assistent-trainer van AFC Arnhem, waar hij wel de instelling ziet die hij bij de huidige generatie profs weleens mist. "Man, als ik Nederland tegen IJsland zie, dan erger ik me mateloos aan die mentaliteit van die gasten. Het is ikke, ikke, ikke. Serieus, geef mij maar AFC Arnhem. Wij zijn een team en hebben lol."