Garcia geeft zichzelf de schuld van Duitse oorwassing: Onze aanpak was mijn idee

Garcia geeft zichzelf de schuld van Duitse oorwassing: "Onze aanpak was mijn idee"

Gepubliceerd: woensdag 22 oktober 2014 om 13:25wo 22-10-2014 om 13:25

AS Roma-trainer Rudi Garcia steekt de hand in eigen boezem als het gaat om de 7-1 nederlaag tegen Bayern München. De Italiaanse formatie kreeg dinsdagavond in eigen stadion alle hoeken van het veld te zien en moest dat bekopen met een fikse oorwassing.

Halverwege ging Bayern al met een 5-0 voorsprong aan de leiding. "Het was meer een tactische fout, dan dat het tussen de oren zat. We waren niet agressief genoeg en lieten Bayern hun gewenste spel spelen", vertelt Garcia in gesprek met Sky Sports Italia. "Ik ben de persoon die de fout heeft gemaakt, het is niet schuld van de spelers. Onze aanpak in de eerste helft was mijn idee."

"Achteraf heb ik voor een verkeerde tactiek gekozen, we hadden compacter moeten spelen en vanuit de counter moeten toeslaan. Na het eerste tegendoelpunt gingen we ver vooruit voetballen en daardoor ontstond er nog meer ruimte voor Bayern. We waren niet in staat om het weer op de rails te krijgen. We hadden ons hoofd er bij moeten houden en geduldig moeten afwachten."

Garcia was wel tevreden over het vertoonde spel na de theepauze. "In de tweede helft kwamen we beter voor de dag. Alleen nu hield hun keeper ons van het scoren af. Toch ben ik teleurgesteld door de twee late tegendoelpunten. We wilden laten zien dat er een gevoel van trots zit in deze ploeg en dat is ons in het tweede bedrijf gelukt."

Roma blijft door het gelijkspel van CSKA Moskou en Manchester City tweede in de groep. "Het enige goede nieuws is dat City gelijk heeft gespeeld. We moeten deze nederlaag accepteren en bewijzen dat we een stap dichter bij de topclubs in Europa zijn. We staan nog steeds tweede en kunnen ons nog altijd kwalificeren voor de volgende ronde."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws