Ajax haalt gemaakte doelstelling niet: Nee, daar moeten we eerlijk in zijn

Ajax haalt gemaakte doelstelling niet: "Nee, daar moeten we eerlijk in zijn"

Gepubliceerd: woensdag 22 oktober 2014 om 16:09wo 22-10-2014 om 16:09

De selectie van Ajax heeft zich voor het seizoen ten doel gesteld om op een stabiel hoog niveau aan het seizoen te beginnen. Na zo'n twee maanden moet Niklas Moisander concluderen dat die doelstelling niet is gehaald.

"Nee, daar moeten we eerlijk in zijn", zegt Moisander in gesprek met Voetbal International. "Ook dit seizoen zijn we de eerste maanden wisselvallig. In de voorbereiding staat centraal dat we zo snel mogelijk top willen zijn. Zodat we in de competitie en de Champions League niet achter de feiten aanlopen. In de praktijk blijkt het lastig."

"De belangrijkste reden is dat we steeds het vertrek van enkele belangrijke spelers moeten opvangen. Je verliest kwaliteit en leidinggevende jongens. Het duurt steeds even voordat we opnieuw ingespeeld zijn. Na enige tijd zie je ons steeds stabieler worden. Zo is het de laatste jaren steeds gegaan. En dat verwacht ik nu opnieuw."

Het moet leiden tot de vijfde titel op rij. Moisander vindt dat een reëel doel met de volgens Marc Overmars sterkste selectie sinds jaren. Of dát ook zo is, durft de Fin echter niet te zeggen. "Maar ik weet wel dat we dit seizoen net zo'n grote kans op het kampioenschap maken als voorgaande jaren. Ik verwacht dat we steeds beter gaan draaien."

"PSV heeft goede spelers, ze hebben prima aankopen gedaan. Daar kunnen wij een sterk collectief met een duidelijke speelstijl tegenoverstellen. Wij hebben geen sterspelers, maar wél een heel hecht team. We trekken aan hetzelfde touwtje. Daarmee is de kans op een constante prestatiereeks het grootst. En de meest constante ploeg gaat kampioen worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws