Vitesse op weg naar de plek waar het hoort: Bij de top van Nederland

Vitesse op weg naar de plek waar het hoort: "Bij de top van Nederland"

Gepubliceerd: woensdag 22 oktober 2014 om 16:17wo 22-10-2014 om 16:17

Na een matige start is Vitesse op weg naar de top van de Eredivisie. Door de dertien punten uit de laatste vijf wedstrijden zijn de Arnhemmers gestegen naar de zevende plek, op slechts drie punten van runner-up Ajax. Marko Vejinovic is daar niet door verrast.

Vitesse maakt momenteel een stabiele indruk. Ten opzichte van vorig jaar is er echter niet veel veranderd. "Eigenlijk moet je gewoon zeggen dat we een jaar verder zijn in onze manier van spelen", zegt Veijinovic. "De kleine foutjes die we vorig jaar maakten, zijn er bijna uit. Je staat beter op je positie, buitenspelers komen wat meer naar binnen. Het is voor een tegenstander steeds lastiger om kansen te creëren. Ik denk dat wij als team heel goed staan."

De ploeg van Peter Bosz klampt op dit moment aan bij de top, een plek waar de club volgens Vejinovic ook thuishoort. "Gezien onze recente prestaties en de manier van voetballen hoort Vitesse wel bij de top van Nederland. Met onze kwaliteiten moeten wij bovenin mee kunnen doen", stelt de middenvelder in gesprek met Voetbal International. Eerder liet de club het vooral na de winterstop liggen, iets dat nu voorkomen moet worden.

"We zijn een jaar verder en er zijn wat ervaren spelers bijgekomen. Nee, ik ben niet bang dat zoiets nog een keer gaat gebeuren. We hebben geleerd van vorig jaar. Iedereen heeft nu een extra jaar Eredivisie achter de rug. We zijn sterker geworden. Als persoon, als team, als club", aldus Vejinovic.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws