In het kort: Ajax heeft verdediger terug, recordregen in Champions League

In het kort: Ajax heeft verdediger terug, recordregen in Champions League

22-10-2014 17:10
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Ajax heeft linksback terug
Nicolai Boilesen is woensdag aangesloten bij de groepstraining van Ajax. De Deen is hersteld van een hersenschudding die hij vorige week bij de nationale ploeg opliep. Boilesen werkte een rustige uitlooptraining af. Hij deed dat samen met zijn ploeggenoten die eerder op de dag terugkeerden uit Barcelona. Ajax verloor daar dinsdagvond zonder Boilesen met 3-1 in de Champions League. De Amsterdammers spelen zaterdag voor eigen publiek een competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Recordregen in Champions League
De eerste speelavond in de derde speelronde van de Champions League heeft flink wat records opgeleverd. Luiz Adriano evenaarde met zijn vijf doelpunten tegen BATE Borisov het aantal treffers dat Lionel Messi in 2012 maakte tegen Bayer Leverkusen. Bovendien was het de eerste keer dat een speler in één helft vijf keer scoorde. De uiteindelijke 7-0 overwinning van Shakhtar was een evenaring van de zege die Olympique Marseille in 2010 boekte op MSK Zilina. Het was eveneens de eerste keer dat een club zes doelpunten in één helft maakte.

Er werd in totaal veertig keer gescoord dinsdagavond, waarmee het record van 44 goals net niet sneuvelde. Op 1 oktober 1997, de enige keer dat er meer doelpunten vielen, werden er echter nog twaalf wedstrijden op één avond afgewerkt, nu zijn dat er acht. Er vielen nu 21 goals in de eerste helft en dat is wel een Champions League-record. Uiteindelijk werden acht goals gemaakt vanaf de stip en ook dat is nog niet eerder gebeurd, meldt NUsport.

Inter krijgt straf
De Italiaanse voetbalclubs Hellas Verona en Internazionale zijn bestraft voor racistische spreekkoren van aanhangers tijdens competitiewedstrijden in het afgelopen weekend. Dat maakte het sporttribunaal van de profcompetitie Serie A dinsdag bekend. 

Hellas moet bij het eerstvolgende thuisduel een deel van het stadion sluiten voor publiek en daar bovenop een boete van 50.000 euro betalen. Een deel van de aanhang misdroeg zich racistisch tegen de Ghanees Sulley Muntari tijdens het verloren duel met AC Milan (1-3) van afgelopen zondag. Inter kreeg een boete van 30.000 euro. Een groep fans van de club uit Milaan maakte zich tijdens het duel van zondag tegen Napoli (2-2) schuldig aan racistische leuzen tegen de fans van de tegenstander.