'Amateur' Brama laat zich direct gelden en wil met Jans praten: Dat typeert hem

'Amateur' Brama laat zich direct gelden en wil met Jans praten: "Dat typeert hem"

23-10-2014 10:21
0

Wout Brama speelt tot de winterstop op amateurbasis voor PEC Zwolle, waar hij zich direct heeft laten gelden. Al na twee trainingen stapte de kersverse aanwinst op trainer Ron Jans af met de vraag of zij snel konden praten over 'de wijze van druk zetten' en 'de taken op het middenveld'.

Jans was blij met het initiatief van Brama. ''Er zijn niet zo veel spelers die daar uit zichzelf mee komen", zegt hij tegen Voetbal International. "Maar het typeert Wout. Dat soort spelers is een genot om mee te werken. Hij is zelfkritisch en denkt heel goed na over het spelletje. Hij kan ons de komende tijd óp het veld heel goed helpen, maar ook daarbuiten is hij van toegevoegde waarde in de coaching en de begeleiding."

PEC heeft het voordeel dat Brama voorlopig geen cent salaris kost. In de winterstop wordt bekeken of de samenwerking op amateurbasis wordt omgezet in een contract voor anderhalf jaar. Het is ook de reden van de komst van Brama, daar Jans in eerste instantie nog zei dat hij liever een linksbenige centrumverdediger zag komen. "Maar deze oplossing, die voor de club in eerste instantie geen financiële investering vergt, is voor iedereen natuurlijk prima. Wout is van harte welkom, als hij helemaal geacclimatiseerd en fit is kunnen we hem heel goed gebruiken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie