Real-middenvelder hervindt zichzelf: Ik ben blij dat ik meer speeltijd krijg

Real-middenvelder hervindt zichzelf: "Ik ben blij dat ik meer speeltijd krijg"

Gepubliceerd: donderdag 23 oktober 2014 om 10:46do 23-10-2014 om 10:46

Real Madrid nam hem voor maar liefst dertig miljoen euro over van Málaga, maar de verwachtingen die dat prijskaartje met zich meebracht wist Isco in zijn eerste jaar niet helemaal waar te maken. Inmiddels gaat het beter met de middenvelder, die zijn draai begint te vinden.

Isco lijkt zijn plek in het elftal van De Koninklijke gevonden te hebben, hoewel het wel de vraag is wat er gebeurt als Gareth Bale bijvoorbeeld weer fit is. De Spanjaard staat nu op links en dat bevalt goed. "Ik voel me comfortabel op mijn nieuwe positie en begin te begrijpen wat de baas wil en wat het team nodig heeft", aldus Isco na de 0-3 zege op Liverpool.

"Ik ben blij dat ik meer speeltijd krijg, maar het belangrijkste is dat we hier hebben gewonnen", vervolgt de 22-jarige rechtspoot, die op het middenveld geregeld naar binnen moet trekken. "Misschien is me altijd al gevraagd om dit te doen. Ik verdedig mee en verover meer ballen en dat maakt me een completere speler."

"Ancelotti vraagt je niet om dat te doen, het is gewoon iets wat we moeten doen. Zowel James Rodriguez als ik. In andere teams vragen ze misschien wat minder van je, maar dit is Real Madrid. Daar heb je wat anders nodig. Dus als we meer moeten rennen, dan rennen we meer."

Isco hoopt komende zaterdag in de Clásico opnieuw in de basis te starten. "Barcelona is uitstekend gestart, zonder ook maar één tegendoelpunt te incasseren. Hopelijk zijn wij de eerste die in de competitie tegen ze weet te scoren. Het is een belangrijke wedstrijd, als we winnen komen we op een punt. Er is nog een lange weg te gaan, maar we moeten winnen. Of dit de vuurproef voor ons is? Misschien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws