'Ajax speurt in Letland veel scorende spelmaker met toekomst op'

'Ajax speurt in Letland veel scorende spelmaker met toekomst op'

Gepubliceerd: donderdag 23 oktober 2014 om 12:48do 23-10-2014 om 12:48

Ajax is in Letland een talent op het spoor. De negentienjarige Janis Ikaunieks rijgt de doelpunten dit seizoen aaneen en dat is diverse clubs uit verschillende landen opgevallen.

Tuttomercatoweb schrijft dat Ajax samen met het Belgische Anderlecht, het Italiaanse Udinese en het Duitse VfB Stuttgart een oogje heeft op Ikaunieks. De spelmaker van Liepaja brak dit seizoen echt door in het eerste elftal van zijn club, nadat hij het vorig seizoen doorgaans vanaf de bank moest laten zien.

Zijn basisplek heeft Ikaunieks terugbetaald met veel doelpunten. In dertig duels scoorde het talent 23 keer en daarmee is hij topscorer van de Letse Virsliga, waarin nog drie speelronden te gaan zijn. Ikaunieks verzorgde daarmee een derde van het totale aantal treffers van zijn club.

De jongeling werd onlangs ook voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg, dat in dezelfde EK-kwalificatiepoule als Nederland zit. Tegen IJsland (0-3 nederlaag) bleef Ikaunieks op de bank, maar tegen Turkije (1-1) stond hij in de basis aan de rechterkant van het middenveld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws