'Ontsnappen in Brussel?  In geen miljoen jaar is dat goed genoeg voor Arsenal'

'Ontsnappen in Brussel? In geen miljoen jaar is dat goed genoeg voor Arsenal'

De maat is vol voor Paul Merson. De oud-speler van Arsenal zag zijn voormalige werkgever woensdag met hangen en wurgen ontsnappen op bezoek bij Anderlecht. De Engelse club won uiteindelijk met 1-2 door twee late treffers van Keiran Gibbs en Lukas Podolski, maar werd volledig overvleugeld door de Belgische kampioen.

"Ik heb in mijn tijd teams meegemaakt die geluk hadden, maar Arsenal in Brussel was de meeste gelukkige ploeg die ik in hele, hele lange tijd gezien heb", zegt Merson, nu voetbalanalist, in gesprek met Sky Sports. "Slechter dan dit kun je het bijna niet krijgen. Ik dacht dat het verlies tegen Borussia Dortmund slecht was, maar dit was pas écht slecht. Dit is Arsenal Football Club. Je kunt niet naar Anderlecht gaan en dan zo’n prestatie leveren. Wanneer deze ploeg in de volgende ronde van de Champions League komt, wordt Arsenal weggeblazen."

“Arsenal gaat niet goed genoeg zijn om in welke competitie dan ook hoge ogen te gooien. Anderlecht kreeg vier, vijf honderd procent kansen en – laten we eerlijk zijn – een goede ploeg had die kansen afgemaakt. Als dat Real Madrid was geweest, dan was het 6-0, 7-0 geworden. Ik denk soms dat Arsène de fans met de mantel der liefde bedekt. Er komt een moment waarop ze zeggen: 'Wacht even, waar zit ik naar te kijken.' Wenger vertelt me dat we het goed gedaan hebben door met 1-2 van Anderlecht te winnen? Ik kijk naar het hele plaatje over het hele seizoen. In geen miljoen jaar dat dat goed genoeg is voor Arsenal."

"Arsenal moet over het hele seizoen verbeteren. Manchester City-thuis (2-2, red) was het enige goede wat ze hebben laten zien. Ik heb onder Arsène gewerkt en ik denk dat hij van de bovenste plank is. Als hij morgen bij Arsenal vertrekt, wil elke club ter wereld hem als trainer aanstellen. Ik denk niet dat de manager het probleem is, ik denk dat ze geld moeten gaan uitgeven. Het lijkt alsof het Arsène’s eigen geld is en zijn verantwoordelijkheid om op de club te passen. Nee, geef het geld uit, haal die controlerende middenvelder en centrale verdediger van wereldklasse binnen. Dan is Arsenal driekwart op weg naar wat het hoort te zijn: een hele, hele goede voetbalclub."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s