Van Gaal krijgt goed nieuws: We hebben genoeg 'firepower' in de ploeg
Carrick terug bij United

Van Gaal krijgt goed nieuws: "We hebben genoeg 'firepower' in de ploeg"

24-10-2014 11:34

Goed nieuws voor Louis van Gaal. De manager van Manchester United heeft er met Michael Carrick een uiterst gemotiveerde speler bij. De middenvelder is terug na een enkelblessure.

Carrick speelde dit seizoen nog geen minuut onder Van Gaal. Op het moment dat de Nederlander de taken bij Manchester United overnam, kampte Carrick met een enkelblessure. Een operatie heeft ervoor gezorgd dat hij lange tijd aan de kant stond. Maandag tegen West Bromwich Albion (2-2) zat hij al op de bank.

Dit weekeinde, als de wedstrijd tegen Chelsea op het programma staat, hoopt Carrick zijn rentree te maken voor de ploeg van Van Gaal. "Het is de ergste nachtmerrie die je als voetballer kunt hebben, ik heb er nog nooit zo lang naast gestaan", zegt de routinier vrijdag op het digitale thuis van Manchester United. "Ik heb nog niet te maken gehad met grote blessure, dus dit was helemaal nieuw voor mij."

Carrick is hoopvol gestemd over het duel met Chelsea. "We gaan met alle overtuiging deze wedstrijd in. We leren elke dag van elkaar, want we hebben een vrij nieuwe ploeg en een nieuwe manager. Het gaat de goede kant op, we voelen dat het telkens beter gaat. Als we daar aan vasthouden, komen er goede tijden aan. We hebben genoeg firepower om veel teams in de problemen te brengen."