Ancelotti: Nergens in de wereld is er een wedstrijd met zo veel kwaliteit als deze
"Beide teams staan in een uitstekende vorm aan de aftrap"

Ancelotti: "Nergens in de wereld is er een wedstrijd met zo veel kwaliteit als deze"

24-10-2014 14:50

Veel voetballiefhebbers zullen zaterdagavond afstemmen op El Clasico. Real Madrid neemt het in eigen stadion op tegen FC Barcelona. De thuisploeg lijkt precies op het juiste moment in vorm te zijn geraakt, waar Barcelona al een tijdje goed draait.

"Nergens in de wereld is er een wedstrijd met zo veel kwaliteit als deze, beide teams staan in een uitstekende vorm aan de aftrap", zo geeft Ancelotti aan tegenover de Spaanse media tijdens de voorbeschouwende persconferentie. "Het perfecte team bestaat niet, daarom moeten we op zoek naar onze zwakke punten om een strategie voor te bereiden. Er zou zomaar een verrassing in de eerste elf kunnen zitten."

De kans is aanwezig dat die verrassing Sami Khedira is. De Duitse middenvelder moet voor meer defensieve controle zorgen. Afgelopen woensdag trad Real in de Champions League nog aan met vier aanvallend ingestelde middenvelders. "We hebben hard gewerkt om meer balans te vinden. We werkten samen, vochten en cijferden onszelf weg. Dat is volledig aan de spelers te danken."

"Zoals elke wedstrijd is ook dit weer een test voor ons tegen een enorm competitief elftal. We zullen alles extreem goed moeten uitvoeren; verdedigend en aanvallend. De sleutel tot succes is dat de spelers hun kwaliteiten in dienst stellen van het elftal. We mogen geen enkele ruimte weggeven aan Barcelona."