Eagles zinspeelt op stunt in Amsterdam: De Olympische gedachte laten we thuis

Eagles zinspeelt op stunt in Amsterdam: "De Olympische gedachte laten we thuis"

Gepubliceerd: vrijdag 24 oktober 2014 om 14:52vr 24-10-2014 om 14:52

Na twee overwinningen op rij reist Go Ahead Eagles dit weekend met het nodige vertrouwen af naar Amsterdam. Dat landskampioen Ajax daar de tegenstander is, boezemt de club uit Deventer geen angst in. 

"We gaan met z'n allen voor een goed resultaat in de ArenA", zegt trainer Foeke Booy op de clubsite. "Waarom niet? De Olympische gedachte – meedoen is belangrijker dan winnen – laten we thuis. Het zal natuurlijk niet makkelijk worden, maar we hebben wel de intentie een resultaat neer te zetten. Het is daarbij belangrijk dat we onszelf zijn, durven te blijven voetballen in balbezit."

Go Ahead Eagles wist in een uitwedstrijd nog nooit een punt van Ajax af te snoepen. "Een mooi moment daar verandering in te brengen", lacht Booy, die wil voortbordueren op het spel van afgelopen week tegen PEC Zwolle (3-2). "Ook in de ArenA zullen we ruimtes krijgen, dus de kans om te voetballen. Je merkt dat het team daar steeds meer ervaring en herkenning in krijgt."

Ook op blessurevlak gaat het goed met de nummer dertien van de Eredivisie. Lars Lambooij en Mawouna Amevor sloten eerder al aan en Alex Schalk is er nu weer bij. Alleen Lesley de Sa kan tegen zijn eigenlijke werkgever nog niet in actie komen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws