Moisander kritisch op Ajax: Het onoverwinnelijke is momenteel weg

Moisander kritisch op Ajax: "Het onoverwinnelijke is momenteel weg"

Niklas Moisander wil dat de onoverwinnelijkheid terugkeert bij Ajax. De Fin realiseert zich dat Ajax te vaak niet scherp aan de wedstrijd begint. Daar moet volgens hem snel verandering in komen.

"Op dit moment is het een probleem dat we niet scherp genoeg beginnen. Daar hebben we over gesproken en het moet beter. Dat beseffen we. Maar het is lastig om de vinger op de zere plek te leggen", zegt Moisander in de aanloop naar het duel met Go Ahead Eagles tegenover AT5. "Terwijl we iedere wedstrijd echt wel willen winnen. Onze bedoeling is dan ook om vanaf nu, vanaf het eerste moment scherp te zijn."

"Tegen FC Twente en Barcelona laten we in de tweede helft zien dat we het echt wel kunnen. Maar zoals ik al aangaf, het is lastig om te achterhalen waarom we niet steeds vanaf minuut één scherp zijn. Voor de wedstrijd zie ik juist vaak een team dat klaar is voor de strijd. Maar als we dan vervolgens slordig beginnen, kan het vertrouwen ook snel weg zijn", vervolgt Moisander tegenover de Amsterdamse omroep.

Als aanvoerder is het zijn taak om de ploeg op sleeptouw te nemen. "Ik doe natuurlijk mijn best om de jongens op te peppen en ze op sleeptouw te nemen, maar het onoverwinnelijke van Ajax is momenteel weg. Dat moeten we nu proberen terug te halen", besluit de international.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s