Schone: Zo wel, dan zijn er meerdere spelers die daar wat van zeggen

Schone: "Zo wel, dan zijn er meerdere spelers die daar wat van zeggen"

Gepubliceerd: zaterdag 25 oktober 2014 om 12:26za 25-10-2014 om 12:26

Van een uitwedstrijd in Camp Nou naar een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, voor de spelers van Ajax is het deze week omschakelen geblazen. Lasse Schöne gaat op de officiële website in op het verschil tussen het duel met FC Barcelona - waarvan hij als klein jongetje droomde - en die met de club uit Deventer.

Schöne zegt de omschakeling van Camp Nou naar de ArenA 'niet zo groot' te vinden. "In de ArenA zit het ook gewoon vol", aldus de Deen. "Qua sfeer hoeven we niet zoveel om te schakelen, qua tegenstander wel. Daar zijn we echter professionals voor en daar moeten we niet teveel over nadenken."

"Je moet geen enkele club onderschatten, je moet niet iets anders gaan doen of het nou Barcelona of Go Ahead is. Zo ben ik in elk geval niet en ik denk de meeste jongens niet. Je moet je op dezelfde manier voorbereiden en met hetzelfde idee de wedstrijd ingaan. Daar ben ik nooit de fout mee ingegaan. Ik doe wat ik altijd doe. Of het nou Urk is of Barcelona, dat maakt niet zoveel uit."

"Mentaal moet je wel anders opladen. Naar zo'n wedstrijd als tegen Barcelona word je als het ware toegelift, bij Urk moet het wel uit jezelf komen. Maar daar zijn we professional genoeg voor. Ik hoef de jongere jongens daarin niet te helpen. Ik denk niet dat iemand in de selectie daar te makkelijk over denkt. Zo wel, dan zijn er meerdere spelers die daar wat van zeggen", maakt Schöne duidelijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws