Manu waarschuwt Feyenoord voor 'iets extra's': Het wordt knap lastig voor ons
"Het is moeilijk te omschrijven, maar we voelden ons gewoon altijd vrij"

Manu waarschuwt Feyenoord voor 'iets extra's': "Het wordt knap lastig voor ons"

25-10-2014 14:21
1

Elvis Manu beleefde afgelopen seizoen een prima periode bij SC Cambuur. De club uit Leeuwarden huurde de aanvaller van Feyenoord, het bleek een gouden combinatie.

Mede door zijn goede spel in het shirt van Cambuur, dwong Manu dit seizoen een plekje in de A-selectie van Feyenoord af. Met de Rotterdamse club neemt Manu het dit weekend op tegen de club uit Leeuwarden. Een weerzien met bekenden voor de aanvaller, die in de Kuip inmiddels de status van cultheld heeft bereikt. Manu is lovend over zijn voormalige club, momenteel de nummer drie van de Eredivisie.

"Ondanks de vele spelerswisselingen hebben ze de lijn van vorig seizoen doorgetrokken. Er staat gewoon weer een goed team. Cambuur is in eigen huis nooit bang om te voetballen, het maakt niet uit tegen wie ze spelen. Ook toen ik er speelde, voelde ik altijd iets extra's loskomen tijdens de thuiswedstrijden. Het is moeilijk te omschrijven, maar we voelden ons gewoon altijd vrij. Zeker met dat fanatieke publiek achter ons", vertelt Manu in Metro over zijn Cambuur-tijd.

Manu mag Cambuur dan wel goed kennen, dit betekent niet dat hij zijn trainer Fred Rutten en Feyenoord-ploeggenoten van extra gevoelige tactische informatie kan voorzien. "Iedereen weet al wat de kwaliteiten van Cambuur zijn. Ze spelen verzorgd voetbal en zullen er vol opklappen. Het wordt knap lastig voor ons", aldus Manu tegenover de krant.