Jol verdedigt Suarez: 'Dit was buiten proportie, alsof hij iemand had vermoord'

Jol verdedigt Suarez: 'Dit was buiten proportie, alsof hij iemand had vermoord'

Gepubliceerd: zaterdag 25 oktober 2014 om 14:34za 25-10-2014 om 14:34

Luis Suarez staat voor zijn officiële rentree op het voetbalveld. De Uruguayaan mag zaterdag voor het eerst in actie komen namens zijn nieuwe club FC Barcelona, nu zijn wereldwijde schorsing van vier maanden achter de rug is.

FC Barcelona staat zaterdag tegenover Real Madrid. Trainer Luis Enrique liet al doorschemeren dat Suarez minuten zal maken. De coach krijgt advies van Martin Jol. De oud-trainer van Ajax werkte in Amsterdam samen met Suarez en heeft een goed beeld van de Uruguayaan. "Ik denk dat dat voor Luis het beste is, als hij gelijk meedoet. Inbrengen is hij ook niet echt gewend. Als je Luis kent, dan stel je hem op. Inbrengen, dat zijn meestal smoesjes van trainers. Ik zou 'm gelijk opstellen", zegt Jol in gesprek met de NOS.

Na hun gezamenlijke Ajax-tijd hielden Jol en Suarez contact, vertelt de coach. "Toen we allebei in Engeland waren wel, maar het was niet zo dat we bij elkaar op de koffie kwamen. Hij zat in Liverpool en ik in Londen. Maar als we tegen elkaar speelden, kwam hij altijd even langs bij ons in de kleedkamer of de bootroom. Luis is een hele sociale, lieve jongen", gaat Jol, die Suarez 'in de zestien net zo goed als Messi en Ronaldo' noemt, verder.

"We kenden het alleen nog van Mike Tyson"
Dat Suarez tijdens het afgelopen WK opnieuw in de fout ging, hij beet tegenstander Giorgio Chiellini in de schouder, verbaasde Jol niet. De trainer stond langs de lijn toen Suarez in een duel met PSV voor het eerst over de schreef ging. Otman Bakkal was toen het slachtoffer. "Toen vond ik het nodig om hem in bescherming te nemen", zegt Jol op de NOS-website. Hij noemde de actie van Suarez 'een liefdesbeet'.

"Het was waarschijnlijk de eerste keer. Dat weet ik ook niet, maar het was wel vreemd. We kenden het alleen nog van Mike Tyson. Toen Luis het later in Engeland weer deed, besefte ik dat het in zijn systeem zit. Ik hoop echt dat het er nu uit is. Hij heeft in mijn ogen een te zware straf gekregen. Ik vind als je iemand een kopstoot geeft of je schopt iemand invalide, dan krijg je waarschijnlijk zes wedstrijden. Dit was buiten proportie. Het leek wel of hij iemand had vermoord."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws