Handenwrijvend Chelsea kan voorsprong verder uitbouwen na City-nederlaag
Landskampioen verliest verrassend bij West Ham

25-10-2014 15:35
1

Manchester City heeft op bezoek bij West Ham United dure punten verspeeld. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini leed op Upton Park een verrassende 2-1 nederlaag.

Morgan Amalfitano zette de thuisploeg in de 21e minuut op voorsprong. City zette na rust aan, raakte via Sergio Agüero en Yaya Touré de lat, maar het was Diafra Sakho die een kwartier voor tijd voor 2-0 zorgde. Doelman Joe Hart kon zijn kopbal net niet voor de lijn keren. David Silva deed direct na de 2-0 iets terug voor City, waarna er een slotoffensief van de bezoekers kwam.

Stevan Jovetic was nog dicht bij de gelijkmaker, maar West Ham hield stand en trok de overwinning over de streep. The Hammers blijven daardoor uitstekend presteren in de Premier League, want de ploeg van trainer Sam Allardyce staat knap op de vierde plaats. City staat nog tweede, maar kan dit weekend worden ingehaald door het Southampton van Ronald Koeman. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt vijf punten. De Londenaren hebben echter nog een wedstrijd voor de boeg.