De Boer geeft talent vertrouwen: Ik vind het eervol dat hij me daar opstelt
"Ik ben wel een speler die er van houdt om de bal te hebben"

De Boer geeft talent vertrouwen: "Ik vind het eervol dat hij me daar opstelt"

28-10-2014 09:03

Ajax-trainer Frank de Boer heeft mogelijk een oplossing voor zijn zoektocht naar het ideale middenveld gevonden. Jaïro Riedewald kreeg tegen FC Barcelona en Go Ahead Eagles de kans om zich op '6' te bewijzen en daar deed hij het niet onverdienstelijk.

Riedewald werd door De Boer zelfs al vergeleken met Frank Rijkaard, maar zelf ziet hij zich nog niet als middenvelder. "Meer als linker centrale verdediger. Dat is gewenning, denk ik", zegt hij in De Telegraaf. "Ik heb nu twee wedstrijden ’op zes’ gespeeld en zie wel wat daar uitkomt. Het ging als invaller tegen FC Barcelona en nu wel goed."

De achttienjarige Hoofddorper moet op het middenveld een schakel tussen verdediging en aanval zijn. Die rol lijkt hem goed af te gaan. "Ik ben wel een speler die er van houdt om de bal te hebben. En op die positie kun je vaak 'in de bal' komen en je driehoekjes maken", legt hij uit.

Volgens De Boer is de rol van controleur zelfs één van de moeilijkste posities bij Ajax. "Ik vind het eervol dat hij me daar opstelt", reageert Riedewald. "Er wordt veel gevraagd. Het is belangrijk in het druk zetten, de opbouw en verdedigend in de omschakeling. Ik vind het leerzaam, leuk en zie er wel een uitdaging in."