Aké ontsnapt met Chelsea, invaller Balotelli voorkomt heldenrol voor Emnes
Londenaren en Liverpool mogen na moeizaam optreden ronde verder

Aké ontsnapt met Chelsea, invaller Balotelli voorkomt heldenrol voor Emnes

28-10-2014 22:53
2

Nathan Aké heeft met Chelsea de vijfde ronde van de League Cup bereikt. De Nederlandse middenvelder, die ook achterin uit de voeten kan, won met de koploper van de Premier League van Shrewsbury Town (2-1).

Aké, geboren in Den Haag, speelde de hele wedstrijd voor Chelsea. Hij kreeg in de eerste helft een gele kaart. Didier Drogba bracht het elftal van trainer José Mourinho op voorsprong. Andrew Mangan zorgde voor de verrassende gelijkmaker. Chelsea won alsnog dankzij een eigen doelpunt van de onfortuinlijke Jermaine Grandison.

Treffer Emnes onvoldoende voor Swansea
Liverpool ontsnapte tegelijkertijd aan bekeruitschakeling op Anfield. De Nederlander Marvin Emnes bracht Swansea City op voorsprong en leek daarmee de status van matchwinnaar te veroveren, maar in de slotminuten ging het alsnog mis: 2-1.

Mario Balotelli vervulde een hoofdrol door als invaller voor de gelijkmaker te zorgen. Na een rode kaart voor Swansea-speler Federico Fernandez mocht Liverpool in de slotseconden nog één vrije trap nemen en die werd de bezoekers fataal. Goalie Gerhard Tremmel liet zich verschalken door Dejan Lovren.


Overige uitslagen:
AFC Bournemouth - West Bromwich Albion 2-1
Milton Keynes Dons - Sheffield United 1-2
Fulham - Derby County 2-5