Clubtopscorer met fraai gemiddelde: We brengen elkaar naar een hoger niveau
"Positie kiezen, afronden. Dat is mijn kracht"

Clubtopscorer met fraai gemiddelde: "We brengen elkaar naar een hoger niveau"

29-10-2014 10:01

Ruud Boymans heeft een aardig gemiddelde te pakken bij FC Utrecht. De clubtopscorer kwam in vier wedstrijden viermaal tot scoren. Boymans is voor zijn treffers vooral teamgenoot Tommy Oar dankbaar.

"Positie kiezen, afronden. Dat is mijn kracht", vertelt de aanvaller op de officiële website van zijn werkgever. Zowel tegen FC Dordrecht als tegen PSV scoorde Boymans vanuit een voorzet van Oar. "De voorzet is één van de wapens van Tommy. Wat dat betreft kun je wel stellen dat we elkaar uitstekend aanvullen en beter maken."

"Onze samenwerking is inmiddels als een automatisme geworden", gaat de goaltjesdief verder. "We trainen er veel op. En in de periode dat ik niet kon trainen vanwege mijn schouderblessure, spraken we er veel over. Ik zei Tommy een keer hoe ik de ballen wilde hebben. Tegenwoordig hoef ik het niet meer uit te leggen. Aan één blik hebben wij genoeg om van elkaar te weten wat we van plan zijn."

"In mijn periode bij VVV-Venlo speelde ik met Ruben Schaken. Goede voorzetten, maar van rechts. Bij AZ idem dito met Mikhail Rosheuvel. Nu krijg ik ze van links. Tommy en ik brengen elkaar naar een hoger niveau en gaan de ploeg hopelijk nog veel punten bezorgen. Want dat blijft aan het einde van de rit natuurlijk het allerbelangrijkste."