Gestaakt Europa League-duel krijgt vervelend staartje voor beul van PEC

Gestaakt Europa League-duel krijgt vervelend staartje voor beul van PEC

Gepubliceerd: donderdag 30 oktober 2014 om 20:07do 30-10-2014 om 20:07

De tuchtcommissie van de UEFA heeft Sparta Praag wegens de wanordelijkheden tijdens het Europa Leagueduel met Slovan Bratislava in Slowakije een boete gegeven van 80.000 euro. De Tsjechische voetbalclub kreeg bovendien een voorwaardelijk straf van één thuiswedstrijd zonder publiek met een proeftijd van twee jaar.

Aanhangers van Sparta bestormden vorige week het veld en zochten de confrontatie met de fans van Slovan. De Zweedse scheidsrechter Martin Strömbergsson zag zich gedwongen het duel te onderbreken. Er was toen nog niet gescoord. Het oponthoud duurde bijna 40 minuten. De Tsjechen wonnen met 3-0.

Slovan moet 50.000 euro betalen wegens het treffen van onvoldoende veiligheidsmaatregelen. De Slowaakse ploeg wordt getraind door oud-PSV'er Jozef Chovanec, die na zijn periode in Eindhoven terugkeerde naar zijn oude liefde Sparta Praag. Na te zijn gestopt als actief speler werd hij er coach.

Sparta Praag plaatste zich voor de poulefase ten koste van PEC Zwolle. De Nederlandse ploeg kwam in eigen huis tot een puntendeling (1-1), maar verloor de uitwedstrijd met 3-1.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws