Talent hoofdrolspeler in soap NAC en Willem II: 'Blijf niet vervelen met ons kind'
Einde verhaal bij Willem II: "Zouden er het geld niet aan willen uitgeven"

Talent hoofdrolspeler in soap NAC en Willem II: 'Blijf niet vervelen met ons kind'

31-10-2014 08:37
2

NAC Breda, Willem II en Grad Damen zijn de hoofdrolspelers in iets wat op een heuse soap begint te lijken. Het talent vertrok na onenigheid op de club bij NAC, vervolgens dook hij op bij Willem II. Dat mag niet volgens de regels van de KNVB. NAC tekende bezwaar aan, bovendien wil men hem nu terug.

Het zeventienjarige talent en zijn ouders kregen een conflict met Geert Brusselers, hoofd jeugdopleidingen van NAC. Het ging over het wel of niet doorstromen naar het beloftenelftal en de afspraken die daar over gemaakt waren. Technisch directeur Graeme Rutjes gaf zijn steun aan Brusselers, waarop Damen besloot de deur achter zich dicht te trekken bij NAC.

De voetbalschoenen gingen echter niet voor lange tijd de kast in, hij dook op bij Willem II. Trainde daar mee en speelde een oefenwedstrijd met het beloftenelftal. Dat mag echter niet volgens de regels van de KNVB. NAC stuurde een brief waarin men aangeeft dat het niet langer kan, anders zou men maatregelen treffen. "Ik snap de brief van NAC", zegt Jurgen Streppel, coach en technisch directeur van Willem II, tegenover Omroep Brabant. "Het is logisch, want het mag niet volgens de regels. Hij is nu dus ook weg bij Willem II."

Willem II kan Damen inlijven, dan moet het echter een vergoeding betalen voor ieder opleidingsjaar. "Wij hebben geen geld en zouden er het geld ook niet aan willen uitgeven. Het is einde verhaal wat ons betreft."

De familie Damen kreeg ook een brief, daarin stond dat NAC ook na dit seizoen door wil met de jongeling. "Wat is dit nou? Eerst willen ze een gesprek en nu dit. Blijf niet zo vervelen met ons kind", was de eerste reactie van vader Grad Damen. Kamp Damen heeft het besluit genomen om nog één keer met NAC om tafel te gaan zitten.