Als hij nog een jaar zo doorgaat, is hij klaar voor de top. Ook bij Feyenoord
"Aangezien zijn contract nog wel even loopt, kan ADO dan wellicht flink cashen"

"Als hij nog een jaar zo doorgaat, is hij klaar voor de top. Ook bij Feyenoord"

01-11-2014 08:14
1

Feyenoord verraste deze zomer met de komst van Colin Kazim-Richards, die nog niet echt weet te imponeren. Intussen lijkt zich op pakweg dertig kilometer afstand de volgende Feyenoord-spits aan te dienen. Michiel Kramer ontwikkelt zich stormachtig en zou een transfer naar Rotterdam absoluut zien zitten.

Harry van der Laan, de voormalige goaltjesdief van ADO Den Haag die ook een seizoen voor Feyenoord uitkwam, ziet Kramer wel naar Feyenoord vertrekken. Hij omschrijft de topscorer van de Eredivisie als 'een goede en vooral intelligente spits'. Hij ziet bovendien nog volop ruimte voor ontwikkeling. "Hij heeft zeker de kans om door te groeien naar het hoogste niveau", zegt de analist tegen Voetbal International.

Van der Laan vindt dat Kramer dit seizoen op twintig goals moet kunnen uitkomen. "Als Michiel nóg een jaar zo doorgaat met scoren en uitblinken, dan is hij wat mij betreft klaar voor de top. Ook bij Feyenoord", stelt hij. "Al moet het allemaal ook weer niet te snel gaan. Hij is nú goed bezig, maar de entourage en de druk bij een topclub zijn heel anders dan bij ADO. Er komt dan heel veel op je af."

De spitsentrainer van Den Bosch kan het wel begrijpen als Feyenoord al wel snel bij de 25-jarige Kramer uitkomt. "Feyenoord is zoekende wat betreft de spitspositie. Eigenlijk net als Ajax en misschien PSV ook wel. Er is momenteel in de Eredivisie geen Klaas-Jan Huntelaar of een speler die bij een topclub even meer dan twintig keer scoort. Misschien zegt dat wel meer over de traditionele top, dan over Kramer en ADO."

"Stel dat het bij Feyenoord kwakkelen blijft, dan kunnen ze zomaar eens een poging voor Kramer wagen. Aangezien zijn contract nog wel even loopt, (tot medio 2016, red.) kan ADO dan wellicht flink cashen. Stel dat Kramer in de winterstop veertien goals achter zijn naam heeft staan; dan kan hij bij een goed aanbod uit binnen- of buitenland zomaar weg zijn", besluit Van der Laan bij VI.