Pirlo showt grootste kwaliteit en helpt Juventus aan overwinning
Italiaanse kampioen pas laat op dreef

01-11-2014 19:57

Juventus is weer de enige koploper in de Italiaanse Serie A. De landskampioen won zaterdag met 2-0 van Empoli en profiteerde daarmee optimaal van de nederlaag van concurrent AS Roma bij Napoli (2-0).

De doelpunten in Stadio Carlo Castellani in Empoli vielen pas na rust. Andrea Pirlo krulde na een uur spelen op fantastische wijze een vrije trap binnen en reageerde daarmee met zijn voeten op de vele kritiek die hij de laatste weken kreeg vanwege zijn enigszins vlakke spel voor Juventus. In de 72ste minuut maakte Álvaro Morata, het van Real Madrid overgekomen Spaanse toptalent, na voorbereidend werk van Carlos Tévez de 2-0.

Diep in blessuretijd kreeg Lorenzo Tonelli van de thuisploeg nog rood. Juventus heeft na tien duels 25 punten, drie meer dan AS Roma en zeven meer dan Napoli. AC Milan speelt later zaterdag nog tegen Palermo en passeert bij winst Napoli op de ranglijst.