'Dordt' schrijft KNVB opnieuw aan: We willen geen Calimero-gedrag vertonen

'Dordt' schrijft KNVB opnieuw aan: "We willen geen Calimero-gedrag vertonen"

Gepubliceerd: dinsdag 4 november 2014 om 12:03di 04-11-2014 om 12:03

FC Dordrecht heeft de schorsing van één wedstrijd voor Josimar Lima geaccepteerd. De verdediger moest in het uitduel met Ajax (4-0 verlies) voortijdig inrukken nadat hij twee gele kaarten ontving.

Over de tweede kaart van Lima ontstond discussie. Het was namelijk niet Lima die Ajax-aanvaller Anwar El Ghazi ten val bracht, maar diens teamgenoot Everon Pisas. Scheidsrechter Ed Janssen hield voet bij stuk en weigerde ook na afloop de gele kaart toe te schrijven aan Lima. Daardoor blijft de KNVB bij het besluit om Lima voor één duel te schorsen. "Dat is gebeurd op basis van de verklaring van scheidsrechter Ed Janssen", laat een voorlichter van de bond weten aan het Algemeen Dagblad.

''Daarin gaf hij aan dat hij weliswaar de overtreding van Pisas waarnam, maar ook dat Lima El Ghazi zodanig belemmert dat hij hem de doorgang blokkeert. Op basis van die overtreding vond hij de gele kaart gerechtvaardigd. Daardoor is de kaart blijven staan en is er ook een schorsing uitgesproken voor Lima", aldus de voetbalbond in een reactie.

"We willen geen Calimero-gedrag vertonen"
FC Dordrecht accepteert de schorsing van Lima, maar heeft wel een brief naar de KNVB gestuurd. "We betreuren het wel dat er wordt vastgehouden aan de tweede gele kaart voor Lima, terwijl voor iedereen in het stadion en de tv-kijkers duidelijk was dat niet hij, maar Pisas de overtreding maakte waardoor El Ghazi ten val kwam", citeert FOX Sports persvoorlichster Ester Bal.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Dordt in de pen klom. Eerder voelde de club zich in het hemd gezet toen arbiter Jeroen Manschot een handsbal van FC Utrecht over het hoofd zag en de club een strafschop onthield. Ook toen kreeg de KNVB een brief van de club. Bal: ''We willen geen Calimero-gedrag vertonen. Maar we willen wel aangeven dat de arbitrage ook fouten kan maken die van invloed zijn op het wedstrijdverloop."

Plaats een reactie

dinsdag 4 november 2014 om 12:37
die verklaring van die scheids is toch te kinderachtig voor woorden.... el gashi valt inderdaad tegen lima aan nadat hij onderuit gelopen wordt door pisas

ps... wel leuk dat ester bal nu bij fox zit;) sympatieke persvoorlichtster is het:)
Vind ik leuk
dinsdag 4 november 2014 om 13:20
Inderdaad treurig dat de scheids en de knvb hun fout niet toegeven. Aan de andere kant vraag ik me ook af of FC Dordrecht voor Ojo heeft gevraagd de gele kaart die hij kreeg om te zetten in een rode (neerhalen doorgebroken Sigthorsson)...

PS: Ester Bal is persvoorlichter bij FC Dordrecht en niet bij FOX.
Vind ik leuk
Cappie +7990
dinsdag 4 november 2014 om 13:32
Dat omzetten van geel naar rood is wel wat anders dan een compleet onterechte tweede gele kaart krijgen. In het eerste geval is de discussie hoe zwaar de straf moet zijn, bij het tweede geval is er geen discussie, want geen overtreding, dus ook geen straf normaal gesproken.
Vind ik leuk
dinsdag 4 november 2014 om 12:59
Treurig zootje daar bij de KNVB. Die K kunnen we inmiddels wel weglaten.
Vind ik leuk
Anton25912 +107
dinsdag 4 november 2014 om 13:10
Typische vorm van "eigen gelijk maken" door een onvolwassen scheidsrechter. Geef toch gewoon je fout/vergissing toe. Fouten maken is puur menselijk. Als je je daar boven verheven voelt kom je je zelf vroeg of laat toch tegen.
Vind ik leuk
Sooike1208 +5998
dinsdag 4 november 2014 om 13:44
Precies! Geef gewoon je fouten toe! Daarmee kun je een klein beetje respect terug verdienen....
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws