'Dordt' schrijft KNVB opnieuw aan: We willen geen Calimero-gedrag vertonen

'Dordt' schrijft KNVB opnieuw aan: "We willen geen Calimero-gedrag vertonen"

Gepubliceerd: dinsdag 4 november 2014 om 12:03di 04-11-2014 om 12:03

FC Dordrecht heeft de schorsing van één wedstrijd voor Josimar Lima geaccepteerd. De verdediger moest in het uitduel met Ajax (4-0 verlies) voortijdig inrukken nadat hij twee gele kaarten ontving.

Over de tweede kaart van Lima ontstond discussie. Het was namelijk niet Lima die Ajax-aanvaller Anwar El Ghazi ten val bracht, maar diens teamgenoot Everon Pisas. Scheidsrechter Ed Janssen hield voet bij stuk en weigerde ook na afloop de gele kaart toe te schrijven aan Lima. Daardoor blijft de KNVB bij het besluit om Lima voor één duel te schorsen. "Dat is gebeurd op basis van de verklaring van scheidsrechter Ed Janssen", laat een voorlichter van de bond weten aan het Algemeen Dagblad.

''Daarin gaf hij aan dat hij weliswaar de overtreding van Pisas waarnam, maar ook dat Lima El Ghazi zodanig belemmert dat hij hem de doorgang blokkeert. Op basis van die overtreding vond hij de gele kaart gerechtvaardigd. Daardoor is de kaart blijven staan en is er ook een schorsing uitgesproken voor Lima", aldus de voetbalbond in een reactie.

"We willen geen Calimero-gedrag vertonen"
FC Dordrecht accepteert de schorsing van Lima, maar heeft wel een brief naar de KNVB gestuurd. "We betreuren het wel dat er wordt vastgehouden aan de tweede gele kaart voor Lima, terwijl voor iedereen in het stadion en de tv-kijkers duidelijk was dat niet hij, maar Pisas de overtreding maakte waardoor El Ghazi ten val kwam", citeert FOX Sports persvoorlichster Ester Bal.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Dordt in de pen klom. Eerder voelde de club zich in het hemd gezet toen arbiter Jeroen Manschot een handsbal van FC Utrecht over het hoofd zag en de club een strafschop onthield. Ook toen kreeg de KNVB een brief van de club. Bal: ''We willen geen Calimero-gedrag vertonen. Maar we willen wel aangeven dat de arbitrage ook fouten kan maken die van invloed zijn op het wedstrijdverloop."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws