'Japanners dromen groot en willen Sneijder én Xavi voorstel doen'
FC Tokyo wil profiteren van geschil Sneijder en Gala

'Japanners dromen groot en willen Sneijder én Xavi voorstel doen'

04-11-2014 12:53
3

Nu Wesley Sneijder in conflict is met Galatasaray ruiken andere clubs hun kans. Dat zijn niet alleen clubs uit Europa, want ook het Japanse FC Tokyo wil een poging wagen om de Oranje-international te strikken.

Dat meldt het Japanse medium Nikkan Sports. FC Tokyo heeft behalve Sneijder nog een topper op het oog: Barcelona-middenvelder Xavi. De Spanjaard staat bovenaan het verlanglijstje, maar dat neemt niet weg dat de Japanners ook zeer gecharmeerd zijn van het idee om Sneijder naar de Japanse hoofdstad te halen.

Bij FC Tokyo zou Sneijder de Uruguayaan Diego Forlán tegenkomen. De twee kennen elkaar nog van een kortstondige gezamenlijke periode bij Internazionale, waar Forlán uiteindelijk maar één seizoen onder contract stond.

Sneijder heeft vanwege financiële perikelen in conflict met de clubleiding van Galatasaray. Hij belandde afgelopen weekend ineens op de bank en lijkt ook deze week in het Champions League-duel met Borussia Dortmund niet in de basis te staan. Zaakwaarnemer Guido Albers betreurt de kwestie.