Martinez faalde vanaf de strafschopstip, maar scoorde uiteindelijk wel voor FC Porto

Groep H: Martins Indi zeker van overwinteren in CL, Shakhtar werkt aan doelsaldo
Porto wint met 2-0 van Athletic Bilbao, Shakhtar verslaat BATE Borisov met 5-0

05-11-2014 22:35

FC Porto heeft zich als eerste team uit groep H gekwalificeerd voor de volgende ronde in de Champions League. De Portugese club won met 2-0 van Athletic Bilbao en staat na vier duels op tien punten. Shakhtar Donetsk deed goede zaken tegen BATE Borisov.

Athletic Bilbao - FC Porto
Porto heeft voor de tweede keer op rij gewonnen van Athletic Bilbao. In de eerste helft kreeg het vanaf de strafschopstip de ultieme mogelijkheid om op voorsprong te komen. Jackson Martinez schoot de bal echter via de lat over. Tien minuten na de rust scoorde de spits alsnog de 0-1. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd schoot Yacine Brahimi de 2-0 binnen. Bruno Martins Indi speelde negentig minuten mee bij Porto.

Shakhtar Donetsk - BATE Borisov

Na de 0-7 overwinning van twee weken geleden kreeg Shakhtar Donetsk nu BATE Borisov op bezoek in Oekraïne. Al na twintig minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via Dario Srna. Tegen de rust aan viel de definitieve beslissing. Niet via een doelpunt, maar via een dubbele gele kaart voor Anri Khagush. Met een man meer op het veld liep Shakhtar in de tweede helft uit naar een simpele overwinning. Via Alex Teixeira en driemaal Luiz Adriano, waarvan één uit een strafschop, werd het 5-0.

Porto is door de zege zeker van de volgende ronde in de Champions League, de koploper in Groep H heeft uit vier duels tien punten. Shakhtar staat tweede, met acht punten. Nummer drie is BATE Borisov, dat naast drie nederlagen ook een keer wist te winnen. Opmerkelijk is daarbij het doelsaldo van min vijftien. Athletic Bilbao is hekkensluiter met een punt.