'Sneu nieuws' voor ongeslagen Excelsior: Voor hem een speciale wedstrijd
Kralingers ontvangen Utrecht op uitverkocht Woudestein

'Sneu nieuws' voor ongeslagen Excelsior: "Voor hem een speciale wedstrijd"

06-11-2014 15:28

Excelsior moet het vrijdag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht stellen zonder Ricky Kruys. De middenvelder, die tussen 2003 en 2008 in Utrecht speelde, herstelt van een longontsteking.

Marinus Dijkhuizen leeft mee met Kruys. "Sneu voor hem", reageert de trainer van Excelsior op de clubsite. "Voor Rick is dit een speciale wedstrijd, maar ik denk dat hij nog wel even nodig heeft om te herstellen." Ook Daryl van Mieghem ontbreekt bij. De aanvaller wordt vrijdag geopereerd aan zijn lies en zal voor de winterstop niet meer in actie komen.

Dijkhuizen heeft hoe dan vertrouwen in een goed resultaat op een uitverkocht Woudestein. "We zijn thuis nog ongeslagen en hopelijk kunnen we morgen weer een mooi resultaat neerzetten. Utrecht speelt regelmatig de lange bal, maar dat is logisch met Ruud Boymans in de spits."

Voor Dijkhuizen heeft het duel met Utrecht een speciaal tintje. Hij voetbalde voor de club, werkte er anderhalf jaar als spitsentrainer en woont in de buurt van de Domstad. "In de straat word ik er nog niet veel op aangesproken, maar ik denk dat mijn buren het me wel gunnen als wij morgen van FC Utrecht zouden winnen."