Nederlandse WK-ganger: Nu wil ik ook graag meer minuten in de Serie A maken
De Guzman hoopt op meer na hattrick in Europa League

Nederlandse WK-ganger: "Nu wil ik ook graag meer minuten in de Serie A maken"

07-11-2014 11:18

Jonathan de Guzman liet donderdagavond zijn voeten spreken. De middenvelder van Napoli scoorde drie keer in de Europa League en hoopt dat hij daarmee zijn visitekaartje heeft afgegeven. In de competitie moet de international van Oranje het namelijk vanaf de bank laten zien.

Met drie treffers velde De Guzman hoogstpersoonlijk het vonnis over BSC Young Boys (3-0). Daarmee heeft de voormalig Feyenoorder laten zien dat hij van waarde kan zijn voor Napoli, sinds zijn overstap van Villarreal afgelopen zomer zijn werkgever. De Guzman speelt in de competitie namelijk niet veel, terwijl hij in de Europa League drie keer in de basis stond.

"Het was fantastisch om een hattrick te scoren", jubelt De Guzman op de website van de UEFA. "We moesten iets speciaals doen, nadat we in Zwitserland met 2-0 hadden verloren. Daarin zijn we geslaagd. We hebben laten zien hoe goed we zijn. Nu wil ik ook graag meer minuten in de Serie A gaan maken, ook al accepteer ik altijd de keuzes van de coach."

"We groeien als team en er zijn nog heel veel wedstrijden te gaan, waarin ik mijn kwaliteiten kan tonen", vervolgde de geboren Canadees. "We hebben nu een geweldige kans om ons te plaatsen voor de laatste 32. Met drie doelpunten verschil winnen was ons doel en het was belangrijk dat we dat bereikten."

De Guzman zat tijdens duels in de Serie A tien keer op de bank van Napoli en mocht vijf keer invallen. Bij elkaar opgeteld speelde de middenvelder 102 minuten en scoorde één keer. Ondanks zijn hattrick verwacht de Italiaanse pers hem komend weekend tegen Fiorentina niet in de basis.