In het kort: Sparta verliest van tien Superboeren, Marokko ziet af van Afrika Cup

In het kort: Sparta verliest van tien Superboeren, Marokko ziet af van Afrika Cup

08-11-2014 21:44

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

De Graafschap klopt Sparta
Sparta Rotterdam heeft op bezoek in Doetinchem zijn meerdere moeten erkennen in De Graafschap. De thuisclub stond al halverwege op een comfortabele 3-0 voorsprong dankzij treffers van Coner Cavlan, Jerry van Ewijk en Vincent Vermeij, maar na de rode kaart van Cavlan werd het toch nog spannend. Daniël Breedijk en Thomas Verhaar deden wat terug namens Sparta, maar het bleef uiteindelijk bij 3-2. Ook Sparta eindigde met tien man, nadat Steef Nieuwendaal in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg.

Marokko bedankt voor de eer
Marokko heeft de deadline van de Afrikaanse voetbalfederatie CAF gemist, waarvoor het land aan moest geven door te gaan met de organisatie van de Afrika Cup. Marokkaanse officials lieten zaterdag weten het ultimatum met opzet te hebben gemist, omdat ze het toernooi niet in januari en februari willen organiseren. De reden daarvoor is de angst voor uitbreiding van de ebolacrisis naar het noorden van Afrika.

Marokko vroeg eerder om uitstel van het evenement, maar kreeg maandag van het CAF te horen dat uitstel er niet in zat. De organisatie kreeg tot eind deze week de tijd om te reageren, maar deed dat niet. Hoogstwaarschijnlijk neemt het CAF komende dinsdag de organisatie uit handen van Marokko.

NAC geeft De Leeuw proeftijd

NAC Breda beschikt de komende tijd over Melvin de Leeuw. De aanvaller trainde vrijdag voor het eerst mee met de beloften en zal dat vrijdag ook doen. De Leeuw staat momenteel onder contract bij het Schotse Ross Country, maar heeft te horen gekregen dat hij daar mag vertrekken. Bij NAC is hij in beeld voor het eerste elftal.

Nieuwe naam bij Argentinië
Gerardo Martino heeft vrijdag Santiago Vergini van Sunderland aan zijn selectie toegevoegd voor de oefenwedstrijden tegen Kroatië en Portugal in Engeland. De Argentijnse bondscoach heeft door blessures van Marcos Rojo, Ezequiel Garay en Federico Fernandez ernstige personele problemen in de defensie. Alleen Pablo Zabaleta en Martin Demichelis, de WK-gangers van Manchester City, zijn fit.

Martino had eerder deze week Jonathan Silva (Sporting Lissabon) al opgeroepen toen bekend werd dat Louis van Gaal, die bij Manchester United vergelijkbare pech heeft, ook Rojo voorlopig kwijt is. Silva heeft nog geen interlandervaring. Vergini verdiende vorige maand zijn tweede 'cap' tegen Hongkong (7-0).