Van der Vaart onderwerp van spelmakerdiscussie: Hij kan mijn opvolger worden
"Ik wil simpelweg belangrijk zijn voor HSV en nog veel beter spelen dan voorheen"

Van der Vaart onderwerp van spelmakerdiscussie: "Hij kan mijn opvolger worden"

07-11-2014 12:25

Lewis Holtby noemde zijn concurrent Rafael van der Vaart donderdag een 'speler van wereldklasse', waar hij tegenop kijkt. De Nederlander op zijn beurt looft de Duitser, die in zijn ogen zijn opvolger bij Hamburger SV kan zijn.

Bild vroeg Van der Vaart naar zijn mening over Tottenham Hotspur-huurling Holtby. "Geweldig", lachte de Nederlandse international. "Lewis heeft veel kwaliteiten, is een positief iemand. Alleen tafeltennissen kan hij niet." Bij HSV zijn de twee elkaars concurrenten voor de positie van aanvallende middenvelder en in Duitsland woedt een hevige discussie over wie moet spelen.

"Ja, dat is volkomen normaal. Dat is in het voetbal altijd zo en zal ook altijd zo blijven. Maar we hebben al bewezen dat het ook samen gaat", reageert Van der Vaart daarop. Holtby is weliswaar gehuurd, maar zou in Hamburg heel goed in de voetsporen van de voormalig Ajacied kunnen treden. "Waarom niet? Hij heeft de capaciteiten om mijn opvolger te worden."

Trainer Joe Zinnbauer gaf donderdag al aan dat niemand een speelgarantie heeft bij HSV, dus ook aanvoerder Van der Vaart niet. "Ik houd me daar niet mee bezig, maar ik geef doordeweeks alles om in de basis te komen. Ik wil simpelweg belangrijk zijn voor HSV en nog veel beter spelen dan voorheen. Mijn goal tegen Leverkusen heeft me goed gedaan en ons geholpen. Dat maakt me blij."