Zuid-Afrika rouwt: Hij was een vriend van me, we wilden samen op vakantie gaan
Moord op Zuid-Afrikaanse doelman dreunt nog na

Zuid-Afrika rouwt: "Hij was een vriend van me, we wilden samen op vakantie gaan"

09-11-2014 12:16
2

De moord op Senzo Meyiwa dreunt na in Zuid-Afrika. Nana Ntuli, speler van FC Twente, reisde afgelopen week af naar zijn vaderland om de begrafenis van de overleden doelman bij te wonen.

Ntuli had een bijzondere band met Meyiwa, die in zijn eigen huis werd vermoord door roofovervallers. "Hij was een vriend van me, We hebben samen gespeeld bij Orlando Pirates, daarnaast hadden we plannen om in december samen op vakantie te gaan. Dan is het heel onwerkelijk wat er gebeurd is. Het leert je te beseffen dat het leven zomaar voorbij kan zijn", vertelt Ntuli op de clubsite van Twente.

"Ik ben FC Twente heel dankbaar dat ze me alle tijd en ruimte hebben gegeven om op gepaste wijze afscheid te kunnen nemen. Ik ben naar Zuid Afrika gegaan om bij de begrafenis te zijn. Nu kon ik vaarwel zeggen aan een vriend die heel belangrijk voor me is geweest. Hij was het die me als jonge speler heeft opgevangen en die me altijd heeft voorgehouden dat ik ooit de stap naar Europa zou maken. Dat is uitgekomen."

Ntuli, een achttienjarige middenvelder, keerde deze week terug in Enschede en speelde zaterdag tegen Achilles’29 om zijn zinnen te verzetten. "Ik wilde dat heel erg graag. Ook voor hem. Ik zal hem in gedachten altijd bij me dragen. Hij is voor mij een extra motivatie om door te gaan en altijd het maximale proberen te halen uit de mogelijkheden die ik krijg."